Výborné pečené kuře s cibulovo- česnekovou šťávou

Základem úspěchu je dobré a kvalitní kuře, což je v obchodě docela problém koupit. Využijte vždycky spíše masnu nebo samozřejmě ideální varianta je z domácího chovu. Není to až takový problém sehnat doma vykrmené kuře nebo brojlera.

Suroviny: 1 celé kuře nebo brojler
                1 celá cibule
                4 stroužky česneku
                máslo
                sladká paprika
                čubřica
                lžička mletého kmínu
                sůl, pepř
                olej, pivo

Na dno pekáče nakrájíme cibuli na tenká kolečka, jeden stroužek česneku, zlehka osolíme.
V misce si smícháme olej, sladkou papriku, čubřicu, sůl, pepř, 3 stroužky prolisovaného česneku, mletý kmín, vymícháme si pastu, kterou naneseme na cele kuře, paprikou ani čubřicou nešetříme. Podlijeme deci vody a deci piva.
Rozpálíme troubu na 170°C a pečeme přikryté doměkka, poctivě přeléváme vypečenou šťávou. Pokud máme šťávy málo, doléváme pivo. Až je maso měkké, pořádně přelijeme a pečeme ještě deset minut odkryté, program gril.
Kuře vyjmeme, v troše vody rozmícháme lžící hladké mouky a vmícháme k vypečené šťávě, můžeme jen tak pomačkat vidličkou nebo celé rozmixovat tyčovým mixérem. Můžeme zlehka povařit na sporáku nebo vložit i s kuřetem zpět do trouby a nechat deset minut dojít.
Jako přílohu můžeme zvolit brambory, kaší, rýži, nebo zelí s knedlíkem.
Dobrou chuť :-)
http://matkazlatka.blogspot.cz/2018/01/bramborova-kase-lehka-jako-oblacek.html
http://matkazlatka.blogspot.cz/2018/01/americke-brambory.html






Komentáře

Oblíbené příspěvky