Utopenci
Utopenci patří k pochoutkám, které máme v lednici v podstatě celoročně. Příprava je
snadná a v chladu dlouho vydrží - náš rekord je jeden zapomenutý dva měsíce a byl luxusní :-)
Na utopence se mi osvědčily třílitrové sklenice, které koupíte v domácích potřebách nebo ve větších
obchodech - já mám z Globusu.
Suroviny: 1,2 kg špekáčků
0,5 kg cibule
feferonky
kozí rohy
kysané bílé zelí
Nálev: 0,5 l octa
0,5 l vody
1 pol. lžíce soli
3 pol. lžíce cukru
1 pol. lžíce oleje
3 bobkové listy
5 ks nového koření
3 lžíčky celého barevného pepře
Suroviny na nálev svaříme a necháme vychladnout, pokud bychom to na špekáčky lili horké, pustili
by tuk a celé by se to zakalilo.
Špekáčky oloupeme a přepůlíme, naskládáme do sklenice spolu s cibulí, feferonkami, rohy a zelím.
Buďto můžeme zalít celé najednou a pak sklenicí párkrát otočit, aby se koření dostalo všude nebo
můžeme naskládat vždy jen kousek a zalít a tak pokračovat, až bude vše potopené. Já osobně jsem
líná a mrskám to tam, jak mě napadne.
Necháme alespoň týden odležet v chladu :-)
snadná a v chladu dlouho vydrží - náš rekord je jeden zapomenutý dva měsíce a byl luxusní :-)
Na utopence se mi osvědčily třílitrové sklenice, které koupíte v domácích potřebách nebo ve větších
obchodech - já mám z Globusu.
Suroviny: 1,2 kg špekáčků
0,5 kg cibule
feferonky
kozí rohy
kysané bílé zelí
Nálev: 0,5 l octa
0,5 l vody
1 pol. lžíce soli
3 pol. lžíce cukru
1 pol. lžíce oleje
3 bobkové listy
5 ks nového koření
3 lžíčky celého barevného pepře
Suroviny na nálev svaříme a necháme vychladnout, pokud bychom to na špekáčky lili horké, pustili
by tuk a celé by se to zakalilo.
Špekáčky oloupeme a přepůlíme, naskládáme do sklenice spolu s cibulí, feferonkami, rohy a zelím.
Buďto můžeme zalít celé najednou a pak sklenicí párkrát otočit, aby se koření dostalo všude nebo
můžeme naskládat vždy jen kousek a zalít a tak pokračovat, až bude vše potopené. Já osobně jsem
líná a mrskám to tam, jak mě napadne.
Necháme alespoň týden odležet v chladu :-)
Komentáře
Okomentovat