Řízky v jogurtu

Na tyto řízky můžete použít jakékoliv maso, kuřecí, vepřové, dančí, hovězí atd. Řízky jsou úžasně křehké a šťavnaté. Poprvé jsem recept zkusila u kuřecích prsou a výsledek byl úžasný, proto jsem začala experimentovat s druhy masa a dochucováním jogurtové směsi a od prvního pokusu jsem se ke klasickému trojobalu zatím nevrátila. Tato úprava pro mě vítězí jak už z hlediska bezkonkurenční chuti, tak z hlediska daleko menší spotřeby nádobí :-) Jako dnešní přílohu jsem zvolila pečené americké brambory - https://matkazlatka.blogspot.cz/2018/01/americke-brambory.html , šupla vše nakonec do trouby a oběd ,,skoro" bez práce :-) Směs můžete vylepšit svým oblíbeným kořením - např. grilovací apod. Nejlepší je nechat maso marinovat přes noc, ale běžně smažím po hodině a stačí to.

Suroviny: 1 kg vepřové krkovice nebo libovolného masa vhodného na řízky
                500 g bílého hustého jogurtu
                2 lžíce hrubozrnné nebo dijonské hořčice
                1 - 2 celá vejce
                sůl, barevný pepř
                česnek - domácího 3 stroužky, kupovaného aspoň 6
                čerstvá pažitka
               sladká červená paprika
               strouhanka

Maso si naklepeme, osolíme a opepříme. Do mísy vylijeme jogurt, prolisujeme česnek, přidáme hořčici, vyklepneme vejce, přidáme papriku a pažitku, pořádně zamícháme a vložíme maso, které ve směsi pořádně vymácháme. Necháme marinovat. Následně maso vkládáme i s tím, co na něm zůstalo do strouhanky a následně buďto na pekáček do trouby nebo smažíme na pánvi. Lepší manipulace je vidličkou, směs jogurtu a strouhanky klouže :-) Pokud smažíme, tak dozlatova a následně, hlavně v případě jiného než kuřecího masa, dáme na dvacet minut dopéct do trouby na 180°C. Dobrou chuť!!
 
 
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky