Pečený králík na špenátu, cibuli a česneku s br kaší

Tak jsme klepli králíka, ale teda nebylo to jen tak..králíčci se nám narodili už v červenci, ale pořád jsme statečně říkali, jak je pozabíjíme, hned jak bude chuť...Je docela zajímavé, že když dostanu králíka od sousedů, chuť je okamžitě a ještě pár dní mlaskáme..Tak jsem rozhodla, že dnes na oběd teda bude a ať klepne alespoň dva, že toho druhýho rovnou mrsknu na mražák..no nebudu se rozepisovat, králík je, a jen jeden, manžel má trauma, ještě u jídla mu říkal: ´´Ty můj chudáčku´´. Takže příště volám souseda. :-)

Suroviny: 1 králík
                 cibule, česnek
                baby špenát
                sůl, pepř
                kmín, červené víno

Králíka si naporcujeme, oddělíme zadní nohy, přední nohy a masitou břišní část. Hrudník, hlavu, zbytek necháme na polívku. Na másle nebo sádle si krátce opečeme cibulku, na ni vložíme osolené kousky králíka, opečeme dohněda. Do pekáče si dáme čerstvý baby špenát, položíme králíka, zalijeme opečenou cibulkou a tukem, pořádně oškrábeme připečené kousky, nahoru dáme nakrájený česnek. Opepříme. zalijeme vodou a červeným vínem. Na králíka můžeme položit plátky slaniny, pokud máme rádi. Já dělám pro holky, takže nám stačí bez a i tak je měkký a šťavnatý.
Vložíme do trouby na 1,5h na 180°C. Průběžně přeléváme vypečenou šťávou. Až bude králík měkký, vyjmeme ho a výpek rozmixujeme s trochou mouky, necháme lehce provařit, ochutnáme, můžeme dosolit, dopepřit, maso vložíme zpět a připravíme přílohu.
Můžeme volit br kaši http://matkazlatka.blogspot.cz/2018/01/bramborova-kase-lehka-jako-oblacek.html
Nebo zelí a knedlík  http://matkazlatka.blogspot.cz/2018/01/dusene-cervene-zeli.html
http://matkazlatka.blogspot.cz/2018/01/domaci-houskovy-knedlik.html
http://matkazlatka.blogspot.cz/2018/01/domaci-bramborovy-knedlik.html

Komentáře

Oblíbené příspěvky