Pečená krkovička

Kdo drží dietu nebo se snaží jíst zdravě, nechť okamžitě stránku zavře, jinak hrozí mlaskání, slintání do displeje a tak no, vím, o čem mluvím :-) :-) Dneska jsem použila krkovici, ale můžeme ještě pro větší ,,dietnost" použít bůček, to je pak teprve mňamka, ale někdo tlusté nerad, takže pečená krkovička.:-) Je to jednoduché, šťavnaté a mooc žravé.

Suroviny: 1 kg krkovice bez kosti
                 4 stroužky česneku
                 1 velká cibule
                 pivo
                 sádlo
                 kmín
                 sůl, pepř

Kdo má vyšší pekáček, který lze použít jak na plotnu, tak do trouby, závidím a použijte. Kdo ne, bude potřebovat hrnec a pekáč. V hrnci si na sádle opečeme cibulku, česnek, zasypeme kmínem a postupně necháme zatáhnout plátky masa, opečeme dohněda, přendáme do pekáčku, zalijeme vypečenou šťávou s cibulí, do kastrolu nalijeme půl piva, zahřejeme a pečlivě oškrábeme připečené kousky ze dna a z boků - je to přesně to, co dává chuť. Vlijeme do pekáčku k masu. Osolíme, opepříme, posypeme kmínem, kmínu totiž není nikdy dost :-), zakryjeme a pečeme zhruba hodinu a půl na 200°C.
Podáváme se zelím, knedlíkem a vychlazeným pivkem :-)
👉https://matkazlatka.blogspot.cz/2018/01/dusene-cervene-zeli.html
👉https://matkazlatka.blogspot.cz/2018/01/domaci-houskovy-knedlik.html
👉https://matkazlatka.blogspot.cz/2018/01/domaci-bramborovy-knedlik.html



Komentáře

Oblíbené příspěvky