Pečená dýně s buvolí mozzarellou na lůžku z baby špenátu a kukuřice
Toto jídlo můžete použít jako přílohu k masu nebo samostatně, je dost syté a plné vitamínů. Jako dip jsem použila neochucený hustý bílý jogurt, aby zbytečně nepřerážel chuť dýně, mozzarelly a balsamico octu - kdo má, nechť použije balsamico redukci, je ještě lepší :-) Mozzarella je buvolí, chuťově je ( tedy alespoň pro mě ) naprosto nesrovnatelná s klasickou, na kterou jsme spíše zvyklí, je hodně výrazná, prostě jako buvol :-) :-). Je běžně k dostání. Ředkvičky to skvěle dotáhnou :-)
Suroviny: máslová dýně
buvolí mozzarella
baby špenát
kukuřice
balsamico ocet nebo redukce
bílý jogurt
ředkvičky
Máslovou dýni si oloupeme a nakrájíme na plátky, vložíme do pekáčku, pokropíme kvalitním olivovým olejem, osolíme, opepříme. Dáme péct zhruba na 35 minut na 180 °C, doměkka.
Na talířek si nachystáme omytý baby špenát smíchaný s kukuřicí, pokapeme balsamicem, nahoru navrstvíme dýni, natrháme mozzarellu a opět zakápneme octem. Pokapeme bílým neochuceným jogurtem. Bokem nakrájíme ředkvičky. Dobrou chuť :-)
Suroviny: máslová dýně
buvolí mozzarella
baby špenát
kukuřice
balsamico ocet nebo redukce
bílý jogurt
ředkvičky
Máslovou dýni si oloupeme a nakrájíme na plátky, vložíme do pekáčku, pokropíme kvalitním olivovým olejem, osolíme, opepříme. Dáme péct zhruba na 35 minut na 180 °C, doměkka.
Na talířek si nachystáme omytý baby špenát smíchaný s kukuřicí, pokapeme balsamicem, nahoru navrstvíme dýni, natrháme mozzarellu a opět zakápneme octem. Pokapeme bílým neochuceným jogurtem. Bokem nakrájíme ředkvičky. Dobrou chuť :-)
Komentáře
Okomentovat