Luxusní domácí rohlíky

Mňamkové rohlíky, které vydrží výborné i druhý den - pokud je tedy hned nesníme :-)
Recept jsem našla na facebooku, od pana Martina Kubíka, trošku jsem si ho upravila 👌👌👌

Suroviny: 500 g hladké mouky - já dávám 400g špaldy z 
                 Lidlu a 100g hladké
                 260 g teplé vody
                 30 g sádla, másla nebo oleje
                 25 g droždí
                 2 lžičky soli
                 1žička cukru

Do mísy dáme mouku, tuk, sůl, cukr, kvasnice a zalijeme teplou vodou. Počkáme cca 15 minut, než se utvoří kvásek. Poté necháme vše míchat v robotu, cca 10 minut. Chceme docílit hladké, pevné koule a necháme 50 minut kynout.
Potom rozdělíme těsto na deset kousků, po cca 90 gramech. Rozválíme do tvaru trojúhelníku a motáme od nejširší části ke špičce, super video here 👉 https://www.youtube.com/watch?v=YqEUOvHpShM

Rohlíky dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme dalších 45 minut kynout. Postříkáme vodou z rozprašovače. Rozpálíme si troubu na 250°C, dolů dáme prázdný pekáček, vložíme plech s rohlíky, do pekáčku nalijeme horkou vodu a rychle troubu zavřeme. Po pěti minutách troubu otevřeme a vyvětráme, pečeme dalších deset minut, dohněda. Vytáhneme, dáme vychladnout na mřížku a postříkáme vodou z rozprašovače. Dobrou chuť !! :-) 
 
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky