Grilované krevety na česneku a chilli
Na českém trhu je k dostání spousta druhů a variant krevet. Chlazené, mražené a taky syrové nebo vařené.
☝ Za mě doporučuju Makro nebo ověřenou rybárnu. Krevetky kupujte ideálně chlazené syrové nebo chlazené předvařené :-)
Podařilo se mi ulovit pár kousků vařených, ono je to v podstatě jedno, jen je potřeba dodržet pár jednoduchých pravidel při finální úpravě.
☝Syrové nakládáme a tepelně upravujeme celé, hlavu a vše okolo odstraňujeme před konzumací. Tepelně pravujeme cca 2 minutky, dokud se ze šedé barvy nestane růžová :-)
☝ Vařené krevetě můžeme s láskou urvat hlavu i zadek, oloupat od tvrdé krusty a HLAVNĚ odtranit hovínka, jinak to bude hořké a fuj. Hovínka odstraníme tak, že krevetu nařízneme na zádech a odstraníme. Pak naložíme a upravujeme. Můžeme servírovat za studena nebo jen krátce prohřát, pokud bychom to přehnali, ztvrdne.
Suroviny: Tygří krevety
olivový olej
chilli kroužky
mletý barevný pepř
šťáva z citrónu nebo limetky
česnek
( koriandr dle chuti)
Krevety jsem očistila - odstranila hlavu, ocas, hovínka a krustu. Na marinádu jsem použila trochu olivového oleje, hodně pepře, česneku a citrónové šťávy, nakonec jsem posypala kroužky chilli. A šup tam s krevetama, aspoň na hoďku do chladna.
Před konzumací jsem krevety a vše, v čem byly naloženy, krátce prohřála na pánvičce. Jako příloha pro mě byla jasná volba ruccolový salát, ta kombinace chutí mňam mňam . ⇒https://matkazlatka.blogspot.cz/2018/01/rukolovy-salat-s-hruskou.html
☝ Za mě doporučuju Makro nebo ověřenou rybárnu. Krevetky kupujte ideálně chlazené syrové nebo chlazené předvařené :-)
Podařilo se mi ulovit pár kousků vařených, ono je to v podstatě jedno, jen je potřeba dodržet pár jednoduchých pravidel při finální úpravě.
☝Syrové nakládáme a tepelně upravujeme celé, hlavu a vše okolo odstraňujeme před konzumací. Tepelně pravujeme cca 2 minutky, dokud se ze šedé barvy nestane růžová :-)
☝ Vařené krevetě můžeme s láskou urvat hlavu i zadek, oloupat od tvrdé krusty a HLAVNĚ odtranit hovínka, jinak to bude hořké a fuj. Hovínka odstraníme tak, že krevetu nařízneme na zádech a odstraníme. Pak naložíme a upravujeme. Můžeme servírovat za studena nebo jen krátce prohřát, pokud bychom to přehnali, ztvrdne.
Suroviny: Tygří krevety
olivový olej
chilli kroužky
mletý barevný pepř
šťáva z citrónu nebo limetky
česnek
( koriandr dle chuti)
Krevety jsem očistila - odstranila hlavu, ocas, hovínka a krustu. Na marinádu jsem použila trochu olivového oleje, hodně pepře, česneku a citrónové šťávy, nakonec jsem posypala kroužky chilli. A šup tam s krevetama, aspoň na hoďku do chladna.
Před konzumací jsem krevety a vše, v čem byly naloženy, krátce prohřála na pánvičce. Jako příloha pro mě byla jasná volba ruccolový salát, ta kombinace chutí mňam mňam . ⇒https://matkazlatka.blogspot.cz/2018/01/rukolovy-salat-s-hruskou.html
Komentáře
Okomentovat