Fazolky se zastřeným vejcem v teplé romadurové omáčče s chilli
Úžasná rychlovka, která mě chuťově totálně oddělala, ta omáčka je prostě top :-)
👉 Fazolky kupuju mražené v Lidlu, jsou výborné.
👉 Omáčku je DŮLEŽITÉ nevařit, jinak se srazí, k jídlu je také, ale nevypadá moc vábně, pouze zvolna ohříváme. Kdo nemá rád romadur, může použít jakýkoliv jiný sýr, tvarůžky nebo nivu, ale romadur je k chuťově planým fazolkám luxusní varianta.
Suroviny: Zelené fazolky
100 ml smetany 33%
50 - 100g romaduru s chilli (dle chuti)
1 vejce
2 žloutky
sůl, pepř, muškátový oříšek
Na zastřené vejce : 1 vejce, ocet, sůl, pepř
Začneme fazolkami, vložíme je na patnáct minut do parního hrnce, pokud ho nemáme, můžeme povařit. Po deseti minutách začneme s přípravou omáčky, v misce si pečlivě smícháme vejce, žloutky, smetanu, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku. Nalijeme na pánev nebo do kastrůlku, vložíme na plátky nakrájený romadůr a dáme na mírný stupeň vaření, stále mícháme, doporučuju se těch pár minut nevzdalovat od plotny - jinak máte míchaná vejce se smetanou - z vlastní zkušenosti 👯👯. Po pár minutách začne omáčka houstnout, vypneme a uchováme teplé.
Zastřené vejce - klasický recept spočívá v tom, že vejce dáme vařit na cca dvě minutky do vařící vody s octem. Já používám vychytávku s mikrovlnkou. Vezmu hrníček, opatrně vyklepnu vejce tak, abych nepoškodila žloutek, osolím, opepřím a zaliju vodou, zhruba do půlky, vložím do mikrovlny, ZAKRYJU talířkem a pustím na minutu. Je důležité hrníček zakrýt, jinak je to všude :-) Pokud není vejce po minutě hotové - je vidět syrový bílek - zapnu ještě na 15 sekund. Vejce sliju a nechám na ubrousku usušit
. Jamile jsou fazolky na skus, dáme na talířek, zalijeme teplou omáčkou a vedle dáme vejce, které rozkrojíme :-) Je to prostě úžasná a rychlá dobrota, která zasytí :-)
👉 Fazolky kupuju mražené v Lidlu, jsou výborné.
👉 Omáčku je DŮLEŽITÉ nevařit, jinak se srazí, k jídlu je také, ale nevypadá moc vábně, pouze zvolna ohříváme. Kdo nemá rád romadur, může použít jakýkoliv jiný sýr, tvarůžky nebo nivu, ale romadur je k chuťově planým fazolkám luxusní varianta.
Suroviny: Zelené fazolky
100 ml smetany 33%
50 - 100g romaduru s chilli (dle chuti)
1 vejce
2 žloutky
sůl, pepř, muškátový oříšek
Na zastřené vejce : 1 vejce, ocet, sůl, pepř
Začneme fazolkami, vložíme je na patnáct minut do parního hrnce, pokud ho nemáme, můžeme povařit. Po deseti minutách začneme s přípravou omáčky, v misce si pečlivě smícháme vejce, žloutky, smetanu, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku. Nalijeme na pánev nebo do kastrůlku, vložíme na plátky nakrájený romadůr a dáme na mírný stupeň vaření, stále mícháme, doporučuju se těch pár minut nevzdalovat od plotny - jinak máte míchaná vejce se smetanou - z vlastní zkušenosti 👯👯. Po pár minutách začne omáčka houstnout, vypneme a uchováme teplé.
Zastřené vejce - klasický recept spočívá v tom, že vejce dáme vařit na cca dvě minutky do vařící vody s octem. Já používám vychytávku s mikrovlnkou. Vezmu hrníček, opatrně vyklepnu vejce tak, abych nepoškodila žloutek, osolím, opepřím a zaliju vodou, zhruba do půlky, vložím do mikrovlny, ZAKRYJU talířkem a pustím na minutu. Je důležité hrníček zakrýt, jinak je to všude :-) Pokud není vejce po minutě hotové - je vidět syrový bílek - zapnu ještě na 15 sekund. Vejce sliju a nechám na ubrousku usušit
. Jamile jsou fazolky na skus, dáme na talířek, zalijeme teplou omáčkou a vedle dáme vejce, které rozkrojíme :-) Je to prostě úžasná a rychlá dobrota, která zasytí :-)
Komentáře
Okomentovat