Domácí pizza

Sobota odpoledne, sledování výsledků voleb, manžel znechuceně prohlásil, že to chce pizzu, říkám OK, zajeď si do obchodu :-) Aspoň se holky zabaví při zdobení - no jako Maruška má zaschlé sugo ve vlasech i s žampiónem, ale ona je trošku jiná liga 💀❤❤❤❤.
Nakonec to bylo tak žravé, že jsem to nestihla ani důstojně vyfotit, tak jsem to radši nefotila vůbec :-) Slibuju, že foto dodám hned při další akci. Pro těsto je nejideálnější, aby zrálo 24 hodin v lednici - je to podobné jako s chlebem, důležitá je fermentace. My jsme ale neměli čas čekat a potřebovali si dost akutně spravit chuť, takže jsme ho nechali půl hoďky frčet u krbu, za stálého vrtání a chutnání našich holčiček. ❤ Na pizzu dáváme vše, co máme rádi. Pokud má někdo radši smetanový základ, může přimíchat ricottu nebo okořeněnou zakysanou smetanu. Kombinace protlaku s ricottou mě i holkám moc chutná, naopak manželovi vůbec, takže je to na konkrétních chutích :-)

Suroviny: 250 ml vlažné vody
                500 g hladké mouky
                lžíce olivového oleje
                lžíce soli
                42 g droždí - 1 kostka
Náplň:    rajský protlak - Lidl ideál
               sůl, pepř, oregano, bazalka - to vše do přimícháme do čistého protlaku
               šunka, salám, chorizo, kukuřice, žampióny, tuňák, kapari, vejce, špenát
                - prostě kombinujeme podle toho, kdo, co má rád :-)
               mozzarella, gouda
              

Umícháme, vytvoříme hladké těsto, necháme kynout. Dávka vyjde na 2 až tři pizzy na plech. Těsto je potřeba vyválet a roztáhnout na hodně tenko, v troubě ještě nabude. Potřeme česnekem - můžeme a nemusíme, dobré je to tak jak tak. Bohatě potřeme omáčkou, navrstvíme suroviny, zasypeme mozzarellou a nastrouhaným sýrem.
Pečeme na 200°C cca 10 minut. Mraženou srajdu už nikdy nekoupíte :-) Dobrou chuť :-)

                 

Komentáře

Oblíbené příspěvky