Domácí majonéza šup šup :-)
Kdo kdy ochutnal domácí majonézu, už si ji zřejmě v obchodě nekoupí. Je velice jednoduchá na přípravu a velkou výhodou je její variabilita, můžeme ji libovolně dochutit, měnit konzistenci a tím pádem můžeme vyrobit v podstatě jakoukoliv omáčku - od majonézy přes tatarku až po dresink na Caesar salát.
Budeme potřebovat úzkou, vyšší nádobu, tyčový mixér a suroviny zhruba ve stejné teplotě.
Všechny suroviny dáme do nádoby a mixérem jedeme pomalu ode dna nahoru a opakujeme, dokud nedostaneme hladkou a konzistentní hmotu. Trvá to tak pět sekund :-)
Suroviny:
2 žloutky
150 ml slunečnicového oleje
1 lžíce dijonské hořčice
sůl, pepř
citrónová šťáva
Slunečnicový olej můžeme vyměnit za olivový, ale pro výraznější chuť se moc nehodí k české kuchyni, doporučuji ho spíše k rybám, krevetám apod. :-)
Budeme potřebovat úzkou, vyšší nádobu, tyčový mixér a suroviny zhruba ve stejné teplotě.
Všechny suroviny dáme do nádoby a mixérem jedeme pomalu ode dna nahoru a opakujeme, dokud nedostaneme hladkou a konzistentní hmotu. Trvá to tak pět sekund :-)
Suroviny:
2 žloutky
150 ml slunečnicového oleje
1 lžíce dijonské hořčice
sůl, pepř
citrónová šťáva
Slunečnicový olej můžeme vyměnit za olivový, ale pro výraznější chuť se moc nehodí k české kuchyni, doporučuji ho spíše k rybám, krevetám apod. :-)
Komentáře
Okomentovat