Chorizo
Chorizo je výborná sušená, tepelně neopracovaná, papriková delikatesa, kterou lze úplně jednoduše vyrobit v domácích podmínkách. Podobně jako sušené maso jde hlavně o nasolení a proudění vzduchu, dále platí - čím více střeva naplníme, tím déle ( logicky) bude klobáska schnout a zároveň více vyzraje. Záleží, jak na něj spěcháte.
Chorizo je jedlé už po týdnu :-) Střeva koupíme normálně v masně, jsou nasolená, takže je před použitím namočíme do teplé vody a pořádně vypláchneme. Co zbyde, lze znova nasolit a schovat do lednice.
Suroviny: 0,5 vepřového boku bez kůže
0,5 vepřové plece
25 g pragandy
3 g mletého barevného pepře
2 g drceného pepře
3 g koriandru
2 g cukru
Maso nakrájíme na kostky cca 1x1 cm, nakořeníme, poté pomeleme na mlýnku šajba číslo pět - ideálně :-)
Narazíme do střev, osobně používám hobby robot eta gratussino a bohatě stačí.
Svazujeme tak, abychom měli delší klobásky a pověsíme. Dobrou chuť :-)
Chorizo je jedlé už po týdnu :-) Střeva koupíme normálně v masně, jsou nasolená, takže je před použitím namočíme do teplé vody a pořádně vypláchneme. Co zbyde, lze znova nasolit a schovat do lednice.
Suroviny: 0,5 vepřového boku bez kůže
0,5 vepřové plece
25 g pragandy
3 g mletého barevného pepře
2 g drceného pepře
3 g koriandru
2 g cukru
Maso nakrájíme na kostky cca 1x1 cm, nakořeníme, poté pomeleme na mlýnku šajba číslo pět - ideálně :-)
Narazíme do střev, osobně používám hobby robot eta gratussino a bohatě stačí.
Svazujeme tak, abychom měli delší klobásky a pověsíme. Dobrou chuť :-)
Komentáře
Okomentovat