Brokolicový krém s parmazánem a ricottou

Chutná a zdravá verze klasického brokolicového krému. Komu přijde moc řídká, může zahustit vařenou bramborou, kdo na to prdí, zahustí úplně v pohodě máslovou jíškou :-) Naše holky to milujou zrovna v této variantě.

Suroviny: čerstvá brokolice
                kuřecí vývar - nemusí být
                ricotta
                smetana
                sůl, pepř
                bílý jogurt
                parmazán

Dáme vařit brokolici, cca 15-20 minut, osolíme, opepříme. Odlijeme část vody a dolijeme vývarem, pokud máme. Rozmixujeme, přidáme ricottu a smetanu, povaříme. Můžeme nasypat domácí podravku. Pokud nám polévka přijde řídká, vložíme na kostičky nakrájenou bramboru, po uvaření rozmixujeme. Posypeme strouhaným parmazánem.
Servírujeme s lístkem bazalky, špenátu nebo kouskem vařené brokolice dozdobené bílým hustým jogurtem. Mňam, dobrou chuť :-)

Komentáře

Oblíbené příspěvky