Brokolicový krém s parmazánem a ricottou
Chutná a zdravá verze klasického brokolicového krému. Komu přijde moc řídká, může zahustit vařenou bramborou, kdo na to prdí, zahustí úplně v pohodě máslovou jíškou :-) Naše holky to milujou zrovna v této variantě.
Suroviny: čerstvá brokolice
kuřecí vývar - nemusí být
ricotta
smetana
sůl, pepř
bílý jogurt
parmazán
Dáme vařit brokolici, cca 15-20 minut, osolíme, opepříme. Odlijeme část vody a dolijeme vývarem, pokud máme. Rozmixujeme, přidáme ricottu a smetanu, povaříme. Můžeme nasypat domácí podravku. Pokud nám polévka přijde řídká, vložíme na kostičky nakrájenou bramboru, po uvaření rozmixujeme. Posypeme strouhaným parmazánem.
Servírujeme s lístkem bazalky, špenátu nebo kouskem vařené brokolice dozdobené bílým hustým jogurtem. Mňam, dobrou chuť :-)
Suroviny: čerstvá brokolice
kuřecí vývar - nemusí být
ricotta
smetana
sůl, pepř
bílý jogurt
parmazán
Dáme vařit brokolici, cca 15-20 minut, osolíme, opepříme. Odlijeme část vody a dolijeme vývarem, pokud máme. Rozmixujeme, přidáme ricottu a smetanu, povaříme. Můžeme nasypat domácí podravku. Pokud nám polévka přijde řídká, vložíme na kostičky nakrájenou bramboru, po uvaření rozmixujeme. Posypeme strouhaným parmazánem.
Servírujeme s lístkem bazalky, špenátu nebo kouskem vařené brokolice dozdobené bílým hustým jogurtem. Mňam, dobrou chuť :-)
Komentáře
Okomentovat