Bramborová kaše lehká jako obláček
Jsem si jistá, že bramborovou kaši umí připravit úplně každý. Já ji sem dávám z toho důvodu, že mi většinou nikde většinou na 100% nechutná. Nejdůležitějším faktorem je výběr brambor a to musí být zcela bez debaty typ C. A taky nešetříme smetanou a máslem.
Suroviny: 2 kg brambor - varný typ C
1 máslo
250 ml smetany 33%
sůl
Uvaříme brambory do hodně měkka, klidně necháme dalších deset minut ve vodě, kde se vařily. Hlavně je udržujeme horké. Scedíme a dáme do mísy, přidáme polévkovou lžíci soli a celé máslo, šleháme nejdříve na nejnižší stupeň, dokud se vše nespojí - jinak vám to vyletí ven. Postupně přiléváme smetanu. můžeme použít i mléko, nebo smetanu s mlékem zkombinovat. Šleháme na nejvyšší výkon, ideálně v robotu. Cca 5 minut tak, abychom neviděli žádné hrudky. Mléka i smetany můžeme přilít i více, záleží, jaká konzistence vám vyhovuje. Dobrou chuť :-)
Suroviny: 2 kg brambor - varný typ C
1 máslo
250 ml smetany 33%
sůl
Uvaříme brambory do hodně měkka, klidně necháme dalších deset minut ve vodě, kde se vařily. Hlavně je udržujeme horké. Scedíme a dáme do mísy, přidáme polévkovou lžíci soli a celé máslo, šleháme nejdříve na nejnižší stupeň, dokud se vše nespojí - jinak vám to vyletí ven. Postupně přiléváme smetanu. můžeme použít i mléko, nebo smetanu s mlékem zkombinovat. Šleháme na nejvyšší výkon, ideálně v robotu. Cca 5 minut tak, abychom neviděli žádné hrudky. Mléka i smetany můžeme přilít i více, záleží, jaká konzistence vám vyhovuje. Dobrou chuť :-)
Komentáře
Okomentovat