Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín nebo camembert můžu kdykoliv a kdekoliv :-)
Používám na něj třílitrové sklenice, ale je potřeba ho potom alespoň do 14 dní sníst, jinak se
vám úplně rozteče a rozpadne tak, že už ho z té sklinky nikdo nikdy nedostane a to by byla škoda, takže velikost sklenice si uzpůsobte.

Suroviny: 10 ks camembertů
                 olej
                 cibule
                 beraní rohy
                 kulaté feferonky
                 ajvar - zeleninová pasta z pečené papriky, rajčat a lilku, běžně k dostání
                 česnek
                 sladká paprika
                 celý barevný pepř
                 bobkový list
                 nové koření

Hermelíny nebo camemberty si rozpůlíme, vnitřek namažeme ajvarem - je běžně dostupný v obchodech, ale můžete si ho přivézt i z dovolené, je to balkánská specialita - takže Chorvatsko a okolí :-). Nebo samozřejmě vyrobit doma :-).
Na každou stranu hermelínu dáme kolečko cibule, pár plátků česneku a posypeme
zlehka sladkou paprikou, můžeme použít i špetku chilli. Spojíme dohromady a propíchneme párátkem. Hermelíny skládáme do sklenice a průběžně na ně sypeme koření, prokládáme beraními rohy, feferonkami a cibulí. Nakonec zalijeme olejem.
Dobrou chuť :-)

Komentáře

Oblíbené příspěvky