Domácí bramborový knedlík

Brambory si uvaříme ve slupce ideálně den předem, nebo alespoň tak, aby byly při přípravě knedlíku suché a studené. Volíme ideálně varný typ A, škrob dodáme pomocí solamylu, varné typy B a C doporučuju zkušeným a psychicky odolným knedlíkářům :-), konzistence těsta je dosti nejistá a přece jenom ty nervy mám jenom jedny že 👊
Suroviny: 500g oloupaných vařených brambor
300 dětské krupičky
1 celé vejce
1 lžička solamylu
1 lžička soli
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s krupičkou, vejcem, solamylem a osolíme. Mělo by nám vzniknout měkké, dobře tvarovatelné těsto. Pokud je moc řídké, přidáme krupičku.
Vytvoříme si šišky a vkládáme do vroucí osolené vody na 25 minut, po vyndání propícháme a necháme oschnout. Dobrou chuť :-)
Komentáře
Okomentovat